Korianderzaad kweken in je kruidentuin

Koriander is een veelzijdige plant. Wist je bijvoorbeeld dat alle delen van de plant eetbaar zijn? Dat is lang niet altijd zo bij een gewas. De verse bladeren en de gedroogde vruchten worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren. Wil je aan de slag gaan met het kweken van koriander? Dan ben je bij Vegs & Flowers aan het juiste adres. Wij hebben namelijk korianderzaad van de beste kwaliteit. Zo maak je van jouw kruidentuin een feest!

Koriander gebruiken in de keuken

Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika. De bladeren van koriander hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak. Terwijl bij anderen de smaak op die van peterselie met een vleugje citroen lijkt. Er zijn mensen die vinden dat een gerecht volslagen wordt ‘verpest’ door het toevoegen van een klein beetje koriander. Uit onderzoek blijkt dat er een genetische component is die bepaalt hoe je de smaak van koriander proeft. Maar hoe dit precies zit is nog niet helemaal duidelijk.

Aan de slag gaan met het groeien van verse koriander

Verse geplukte koriander uit eigen tuin smaakt veel beter dan de koriander die in de supermarkt wordt gekocht. In vers gegroeide koriander zit namelijk veel meer smaak doordat het direct na oogst in een gerecht wordt gebruikt. Wanneer de korianderzaden op de juiste plek in de tuin worden gezaaid, heb je er vele jaren plezier van. Zelf koriander groeien heeft dus zo zijn voordelen.

Wanneer kun je korianderzaad het best zaaien?

Kruidenzaden zaai je het best in het late voorjaar, net als alle andere kruiden. Koriander is een gemakkelijk kruid om in de kruidentuin te zaaien. Zorg er wel voor dat zaden ver genoeg uit elkaar worden gezaaid zodat de planten elkaar niet verdrukken.

Bestel jouw zaden direct in de webshop

Korianderzaden kopen is tegenwoordig heel simpel. Kruidenzaad bestel je namelijk super makkelijk online in de moestuinwebshop van Vegs & Flowers. Binnen enkele dagen ontvang je jouw korianderzaden via de brievenbus en kun je ze in de kruidentuin zaaien. Enthousiast geworden? Bekijk het assortiment op de webshop!